top of page

Dr. Tian

Disputerad läkare och 4:e generationens TCM-specialist

För mig är traditionell kinesisk medicin (TCM) inte bara en yrkeskarriär, utan en familjetradition som har gått i arv i fyra generationer. Min farfars far var en kändis inom sin lokala by för sina effektiva behandlingar av komplicerade sjukdomar med TCM. Inspirerad av min familjs passion och framgång inom TCM, bestämde jag mig redan som 16-åring att följa i deras fotspår och utbilda mig till läkare i Kina.

 

Under min läkarutbildning fick jag en bred utbildning inom både västerländsk medicin och TCM, vilket gav mig en unik kompetens och förståelse för båda behandlingsformerna. Efter examen 1985 arbetade jag på ett av Kinas mest välrenommerat universitetssjukhus, där jag fördjupade mig i behandlingar av både akuta och kroniska medicinska tillstånd, samtidigt som jag fortsatte att lära mig från min familjs samlade kunskaper inom TCM.

Efter 35 år i yrket har jag utvecklat mitt eget komplementära behandlingssystem som kombinerar mina kunskaper och erfarenheter inom både konventionell och traditionell kinesisk medicin. Denna kombinationsbehandling har visat sig särskilt effektiv hos patienter som inte har haft någon eller otillräcklig effekt av konventionell vård.

Under de senaste åren har jag varvat min tid mellan Sverige och Kina, där jag senast arbetade som överläkare inom oftalmologi på ett av Kinas mest respekterade sjukhus i Peking. Nu har jag flyttat tillbaka till Göteborg för att kunna tillbringa mer tid med min son och erbjuda mina medicinska kunskaper till patienter vars tillstånd behöver kompletteras med TCM för en holistisk tillfriskning.

Jag ser fram emot att hjälpa både befintliga och nya patienter på deras väg till hälsa och välbefinnande.

My%2520photo%2520for%2520akupunktur_edit
bottom of page